Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Izjava o sovražnem govoru

19.01.2012 ob 22:45, avtor jozeb

Čestitam Katoliškim laikom Slovenije, ki so po slabih 14 dneh le uspeli izdati izjavo o sovražnem govoru Svetlane Makarovič v intervjuju na Siolu (ni čudno, da ni kaj dosti od takega združenja, če pa za izjavo na eni tipkani strani potrebujejo toliko časa…). Dolgo se ni nihče oglasil, vsi so se samo zgražali, glas združenja pa je pač nekaj drugega kot zapis na blogu… Torej bolje pozno kot ne. Zdaj čakamo na ukrepanje pristojnih, saj javno spodbujati sovraštvo do drugih pelje v pogrome, spomnimo se judov v nacistični Nemčiji, kjer je bila tudi državljanska dolžnost podpirati proti judovske ukrepe. Ampak to o zamudah pri odzivanju na katoliški strani, je šele pol zgodbe.
Takoj se je seveda ponovila znana korporativna zgodba slovenskih medijev. Na Ognjišču smo novico objavili ob 15.39, MMC portal RTV je izjavo povzel ob 17. 31, na Žurnalu 24 so jo povzeli ob 19. 57, najdem jo tudi na casnik.si, drugje pa iščem zaman. Na STA ni, Delo nič, Siol seveda ne, že zato ker so oni objavili intervju, Dnevnik ne, 24ur tudi ne…
574 novinarjev je pred leti podpisalo neko fantomsko izjavo o novinarski svobodi pri nas in o vtikanju politike v njihovo delo. Pa kje so zdaj ti novinarji, kje je bil njihov glas v zadnjih štirinajstih dneh? Je kdo kaj pojamral, da je gospa vseeno šla čez mejo dobrega okusa? Jo je kdo javno izpostavil v svojem mediju? Nič kaj se ne spomnim.
Si pa skoraj upam predvideti kako se bodo stvari odvijale naprej. Najprej se bodo ljudje malo hudovali (nekateri), potem jo bo nekdo vzel v bran, potem se bo začelo zmanjševati pomen njenih besed, končno bodo ugotovili, da se je samo »malo preveč razvnela« (kot kdo že v Dražgošah?) in končno bo vse skupaj pometeno pod preprogo, saj je danes pač nekaj normalnega, da se spraviš nad katolike, oz jih vsaj ignoriraš.
No, tak scenarij je mogoč v primeru, da bo gospa Svetlana tiho, kajti če bo odprla svoj kljun, potem pač ne bo tako, saj bo v svoji maniri povedala še kaj hujšega. In takrat bi se pa ta zgodba lahko drugače končala, saj se dolgo držati stvari pod preprogo, pač več ne da. In katoliški laiki s svojo izjavo, so lahko gospo še dodatno razdražili. Jim bo že pokazala, mrham!!!

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v politika | 5 komentarjev

5 odgovorov

 1. chef chef pravi:

  Nič se ne bo zgodilo.

 2. jozeb jozeb pravi:

  Seveda se ne bo… psi lajajo karavana gre dalje…

 3. karlo pravi:

  tudi sam sem gospo naznanil Vrhovnemu državnemu tožilstvu in MNZ-Policiji; me prav zanima, kako bodo odreagirali

 4. Svetlanček pravi:

  Sploh ne vem, zakaj je nastal tak cirkus. Gospa pač ne mara cerkve in njenih malikovalcev in je to tudi javno povedala. Sicer pa, zakaj bi pa kdo maral združbo pedofilov in posiljevalcev ?

 5. jozeb jozeb pravi:

  Aha, to je modus operandi? Nekaj ne maram in potem javno hujskam proti temu. Svetlanček, kaj ko bi jaz napisal, da si ti, glede na izjavo o pedofilih in posiljevalcih, ne preveč pameten osebek in da te moramo zaradi tega umakniti iz javnosti… Recimo v kakšno ustanovo z belimi stenami?

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !