Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Trenutki streznitve

29.02.2012 ob 21:10, avtor jozeb

Email

Nesojeni mandatar, trenutno samo poslanec, je po času, ko je krasil naslovnice vseh časnikov, kar malo poniknil. Murgeljskega strica, ki je vse organiziral za njegovo ustoličenje, prav tako v zadnjem času ni veliko na spregled. In taka vloga gospodu nekdanjemu županu ne ustreza. Zato je bil (si lahko mislim) neizmerno vesel, ko mu je »baza« dahnila, naj pride nazaj, da ga potrebuje…

Zoran Janković pač gre, tja kamor ga potrebujejo. Tako se bo spet spustil na raven lokalne politike, kjer pričakuje zmago v prvem krogu.

Kljub tej navidezni lahkotnosti dogajanja okoli vstopa v državni zbor, presenetljive zmage na predčasnih volitvah, krpanja koalicije in fantomskih besed o večinski podpori, ter morebitnega ponovnega povratka na ljubljanski tron, pa si bo moral Janković kljub vsemu priznati velikanski neuspeh.

Težko bi našli osebo, ki bi imela vse tako na pladnju kot on, pa bi ji na koncu vse spolzelo iz rok in kot da to še ne bi bilo dovolj, se (očitno) odpoveduje še mestu liderja opozicije v državnem zboru. Je to popolni debakel Zorana Jankovića, njegove stranke, ali morebiti kar dezorjentirane levice, ki ne ve okoli koga naj bi plesala?

Namreč z jeremiado starcev na magistratu ustanoviti stranko, nato (celo) zmagati na volitvah, a se potem po manj kot pol leta (kot poraženec, »..ki ga ljubljanska baza potrebuje…«) spet vrniti na izhodišče, je več kot nesrečno, je celo nespo(d)(s)obno.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v politika | 5 komentarjev

5 odgovorov

 1. slo pravi:

  Zoki je tko zahinavu, d ni vreden pol pi..e mrzle vode.

 2. NoMercy pravi:

  a ni Zokijev moto: “ko enkrat greš, greš” :P

  Itak pa vsakdo napreduje do presega lastnih sposobnosti :P
  Zoki pa lahko odneha, ker pogojev v katerih zna delati (neomejena bančna posojila) pač ni več :P

 3. ljudina pravi:

  LOOSER!

 4. zzzz zzzz pravi:

  @ljudina,

  http://www.urbandictionary.com/define.php?term=looser

 5. NoMercy pravi:

  PS – popušii smo, brate bre :P

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !