Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Nočni tatovi

18.04.2012 ob 19:57, avtor jozeb

Že ves dan se počutim nelagodno. Ne, nič nima opraviti s stavko… To noč so nam izpred hiše ukradli tri kolesa. Dve sta bili celo zaklenjeni in priklenjeni. Starejši sin se s prav kislim obrazom sprašuje, kaj bomo naredili zdaj, saj je njegovo dve leti staro dirkalno kolo, prav pred tednom (popravljeno) prišlo iz servisa. Kaj si misliti o človeku, ki otroku ukrade kolo?

Kraja se je zgodila ponoči. Očitno je moral nekdo dobro opazovati, nato pa priti s kombijem in kleščami za železo. Nič kaj prijeten občutek ni, ko se zaveš, da je nekdo vstopil čez tvoja vrata s slabimi nameni. Poleg tega se je moral še sprehoditi po poti do hiše in to verjetno vsaj dvakrat, če ni imel pomočnika. Izguba občutka varnosti je največja škoda omenjene kraje. Kakšno rabljeno kolo bomo že morali kupiti, kaj pa se bomo spomnili glede varnosti? Ključavnico tu in tam, psa, luč s senzorjem, kamero? Vse to si je moč omisliti ampak, ali ne gre bolj za lastni občutek, kot resnično zaščito?

Očitno bom danes tudi slabo spal. Premleval bom, kaj moram storiti, da se občutek varnosti spet vrne, ali morda bolje, koliko časa mora miniti, da bo šel neljubi dogodek v pozabo.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v splošno | 2 komentarjev

2 odgovorov

  1. Dajana pravi:

    Ojoj. :cry:

  2. jozeb jozeb pravi:

    jap, takle mamo…

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !