Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Žlahtna glumača

25.04.2012 ob 23:33, avtor jozeb

Godart live je naslov glasbeno, gledališko, iluzionističnega šova, ki si ga je mogoče ogledati v Siti teatru v BTC-ju. Tilen Artač in Jure Godler, sošolca še iz srednje glasbene šole nam v dobri uri in četrt postrežeta z obilico glasbe in komedije. Povedala sta, da bi rada v ljudeh spet vzbudila zanimanje za glasbo, klasično glasbo, saj je Tilen akademski violončelist, Godler pa komponist in pianist. Ob vseh ostalih talentih, ki jih imata, je torej njuna želja predvsem pokazati, da dobra glasba še živi, da opera ni samo zaprašena institucija, v kateri se zbira predvsem stara publika, ampak da premore veliko več, le videti je treba.

Tako Artač na violončelu v klasične komade Mozarta in Beethovna, vtke tudi Avsenika in še kakšno, ljudskemu poslušalstvu, znano melodijo. Prijetno patino predstavi daje tudi uporaba čarovniških trikov. Pravzaprav bi takšno združevanje različnih zvrsti, kar težko umestili, je pa to pri nas gotovo unikum.

Če vam torej preseda bulvar, kljub vsemu pa bi se radi nasmejali in hkrati slišali še nekaj v živo odigrane glasbe, potem je Godart (Godler & Artač) live lahko prava izbira.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v kultura | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !