Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Vročina

2.07.2012 ob 22:44, avtor jozeb

Vročinski val v Sloveniji ne pojenjuje. Krepko čez 30 gredo stopinje. Temperature še dodatno dvigajo dogodki na družbenem in političnem parketu. Nekateri upokojenci so ugotovili, da jim je država znižala pokojnine, Zveza borcev pa je postala nepremičninska agencija, ki služi z oddajanjem prostorov. Država je ob strogih varčevalnih ukrepih vseeno samo z našim denarjem nakrmila vedno lačno največjo državno banko. Iz Bruslja smo dobili opomin, da je treba »izbrisanim« plačati odškodnine, ki bi se po najbolj črnem scenariju lahko dvignile do vrtoglavih 500 milijonov evrov, čeprav so nas politiki ves čas prepričevali, da odškodnin ne bo. Šesti blok TEŠ je še vedno aktualen, razplet negotov. Zadeva Patria za zdaj ni dala še nobenih rezultatov, v Ljubljani pa mestni svetniki nočejo niti razpravljati o pobudah opozicije, ki se dotikajo županovega poslovanja. Delavcem jemljejo 30 minut časa za malico. In to še ni vse, kar dviga temperaturo in na začetku poletja obljublja, da vreme ne bo imelo zadnje besede pri vročinskih obremenitvah.

Predlagam, da zapremo državo za kak mesec in se o politiki tudi ne pogovarjamo. Primerne teme bi lahko bile okoljske, turistične in festivalske. Ob kozarcu hladne pijače in temah, ki nikomur ne dvigajo temperature, bi nam bila poletna vročina znosnejša in ljudje prijaznejši… Je še kaj, kar bi si lahko bolj želeli?

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v politika | 5 komentarjev

5 odgovorov

 1. lordwales pravi:

  Vrocina nas stiska, tisk pa pritiska.

 2. Maj pravi:

  Glede na to, da so trenutno aktualna preimenovanja vsega po spisku, bi predlagal, da preimenujemo še državo v republiko Butale.

 3. mustang pravi:

  Najbolj črn scenarij 500milijončkov? Ne drži. Sodba in prve dosojene odškodnine zadevajo le nematerijalni del. Materijalne so lahko po 20 letih še večje…. Gremo na Exit?

 4. Seby pravi:

  Čedalje bolj dvomim v izjavo v smislu ” Slovenija je pol jugoslavije gor držala ” ,zdaj pa še sebe ne moremo spodobno preživeti.
  Čudno, res.
  Ali gre res toliko denarja v neznano nepotrebne zadeve?

 5. mustang pravi:

  Seby, bravo! To tut jest trdim, da smo mal pretiraval v svojem samoljubju… Dnar ne gre za nepotrebne stvari, ker tisti, ki ga kradejo, čutijo potrebo po tem. Tko da je zadeva precej subjektivna, čeprav je le 1% lopovov.

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !