Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Golota pozimi

30.10.2012 ob 20:06, avtor jozeb

Vsako leto znova opažam zanimiv paradoks. Bolj kot so dnevi mrzli, več snega kot je zunaj, bolj kot se zavijamo v tople plašče, raje nam oglaševalci prodajajo golo kožo. Pomanjkljivo oblečene manekenke ponujajo spodnje perilo, kopalke, hlačne nogavice, klobuke, avtomobilska zavarovanja… Potem zrejo v nas vse nasmejane z veleplakatov (tudi v to novo besedo sem se nehote poglobil… ni jumbo plakat, ni gigantski plakat, ampak VELEplakat!!!) in človeku se nehote naježi koža, saj so zunaj temperature pod ničlo.

Pritegniti pogled. To je njihov namen. Šokirati, obrniti na glavo nekaj, da si zapomnimo, da o tem govorimo, pišemo in potem tudi kupimo. Mislim, da jaz ne bom kupil Liscinega spodnjega perila, a o mladenki, „ki zmrzuje“ tam zunaj sem zdajle uspešno izgubil nekaj besed. Ker bom prilepil še fotografijo, so nedvomno zmagali oglaševalci.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v splošno | 1 komentar

En odgovor

  1. NoMercy pravi:

    Jože … nasedel si na provokacijo – najbolj banalno in neinteligentno — padel si na gnojni nivo oglaševalcev :)
    Za zdrav razum: in kaj bi ti počel z nedrčkom proizvajalca na reklami (OK, vem, da ga je prijetno odpeti in sleči — neglede na proizvajalca :P )
    Bi kupil tudi npr. delnice firme, ki oglaša prodajo s še bolj razgaljeno dečvo :) … “get real” — nivo “komuniciranja” preko oglasov odraža budalost PR agencij – ne pa naključnih gledalcev oglaševalskih izdelkov :)
    Zanimivo – ampak za kakšno Snago, “drek fabriko” … ni najti oglasov srečne bejbe ker bo nekdo deponiral uporabljen vložek, recikliral vodo s katero se je stuširala … :P

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !