Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Božična igra

19.12.2012 ob 19:10, avtor jozeb

Uspešno smo končali snemanje in produkcijo radijske igre Oče in trije sinovi. V ponedeljek smo v enem snemalnem dopoldnevu posneli vse govorne vložke. Te sva s tehnikom v naslednjih dneh podložila z zvočnimi efekti. Glasbeni urednik Tadej Sadar je poskrbel še za glasbo in izdelek čaka na prvo javno predvajanje, ki bo na Sveti večer 24. decembra, ob 18.h, v našem radijskem programu.

Ustvarjalci igrice smo se spet pogovarjali o tem, da bi take in podobne igre kazalo delati bolj pogosto.Ne samo za otroke, tudi za odraslo publiko. Spominjam se svojih mladih let, ko sem ves navdušen spremljal program nacionalnega radia, ki je ob nedeljah popoldne prinašal tudi radijske igre. Samo s pomočjo zvoka, si človek v glavi ustvari celotno kuliso dogajanja, zvočni efekti v celoti nadomestijo sliko.

Tudi danes je podobno. Otroci si popoldne kar naprej vrtijo cd-je z različnimi pravljicami, igricami, pesmicami. Draž radijske igre tako še obstaja. Naj vam ekskluzivno ponudim v poslušanje pet minut igrice (v nekaj slabši audio kakovosti), ki sicer traja slabe pol urice in jo bo prvič moč slišati šele čez nekaj dni.

igra oce in trije sinovi 2012_1_del_48kilo.mp3

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v kultura | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !