Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Nekaj misli za konec (oz začetek) leta.

30.12.2012 ob 09:48, avtor jozeb

Po besedah sv. Hildegarde iz Bingna je življenje „zelno“, kako je ljubezen „sijoče zelena“. „Zeleno“ je življenje, pritrjevanje, odobravanje. Življenje je rast in nastajanje. Zato tudi moremo od življenja pričakovati „svetlobo“, radost in srečo, ne pa „teme“, nesreče, Prav tako zdravje in ne bolezni, uspeh in ne neuspeha.

Dokler mislimo pozitivno imamo Božjo (po)moč na svoji strani.

Zaprimo torej oči in iztegnimo roke z dlanmi navzgor. Tako lahko sprejmemo veliko darilo, ki ga dobivamo popolnoma zastonj… novo leto. Najsi je bilo staro leto kakršnokoli že, nič mi ne more vzeti veselja ob nastopu novega.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v iskrica | 3 komentarjev

3 odgovorov

 1. Stric Marč pravi:

  Čisto v duhu nove dobe! Zapovedana je radost, optimizem, vesoljska tiskarna dolarjev, vse se ti izpolni, le dovolj goreče je treba prositi, vse je v barvah ali vibracijah….Ali po Hojsu: vsaka želja se ti izpolne, če nimamo nobene želje!
  Kje so tiste stare: Solzna dolina, križev pot, misli na smrt,veselite se nebeškega kraljestva, vsak svoj križ nosi, molimo za lahko in hitro smrt…

 2. jozeb jozeb pravi:

  Ja, kaj naj rečem stric Marč? Da je Hildegarda redovnica, ki je živela med letoma 1098 in 1179? Da to še ni bil čas baroka in vseh vrst trpljenj, pretiravanj in podobnega. Srednji vek se nam tu kaže kot pristno veselje, kjer ima vsaka stvar več pomenov… in vprašanje je, kaj je bolj staro?
  Morda bi bil že čas, da namesto vseh vrst solznih dolin (ki nedvomno so) najdemo zoro Velikonočnega jutra.

 3. Stric Marč pravi:

  Saj zato pa je za kristjane Velika noč večji praznik kot Božič.

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !