Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Večine otrok ne bo v vrtcih

22.01.2013 ob 23:02, avtor jozeb

To je naslov članka v enem od spletnih medijev. Se strinjam, res bo tako. Dedki in babice, pa proste ure staršev in dopusti bodo štrikali čas, medtem ko bodo vzgojiteljice stavkale. Zasledil sem celo ponudbo bowling kluba, ki za ceno 18€ ponuja varstvo otroka z animacijo ter zajtrkom in kosilom. Ljudje se pač znajdejo. Kaj pa naj drugega storijo?

No, nikakor pa se ne strinjam, da stavko večina staršev podpira, kakor se je izrazila ena od ravnateljic. In to kljub temu, da bo v vrtcu samo nekaj deset otrok od več sto. Bolje bi se izrazila, če bi rekla, da so stavko starši vzeli na znanje, ne pa, da morda celo resno misli, da jih pri tem starši večinsko podpiramo.

Mene so samo obvestili, da stavka bo in da bo za nujno primere odprta centrala, niso pa mi znali pojasniti, kaj so v tem primeru nujni primeri. Prav tako me je zbodlo, da je bilo na stavkovnem plakatu napisano, da bo vrtec ZAPRT (zaklenjen).

Če bo g. Štrukelj pleteničil, da je večina staršev z naklonjenostjo sprejela njihov sindikalni »boj«, mu že kar zdaj sporočam, da naj malo korigira svoj govor, ker žal številke otrok v vrtcih ne odražajo večinske naklonjenosti staršev in še manj podpore njihovim prizadevanjem. To je zgolj in samo dobra volja staršev, dedkov in babic, ker je to pač najlažje in v dani situaciji najbolj enostavno.

Se pa popolnoma strinjam, da so bili ponujeni novi normativi za vrtce in šole, neživljenjski, nesmiselni in zgolj birokratsko sproducirani. Res je! Vendar pa jih je ministrstvo umaknilo. Ali ni zato stavka postala nekoliko… nesmiselna?

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v politika | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !