Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Težko je biti Nika, težko je biti Tadej…

20.02.2013 ob 22:16, avtor jozeb

…še posebej, če se pišeš Janša ali Tanko.

V času totalne vojne proti Janezu Janši in njegovi stranki, ko so za njegovo zrušitev dovoljena vsa sredstva, je vse, kar bo pripomoglo k njegovemu odhodu, dobrodošlo… Ni se obnesel napad na Črtomirja, zato je naslednja Nika. Pravzaprav ni važno, kje bi bila zaposlena, kajti karkoli bi delala in kjerkoli, bi bilo (lahko za koga) koruptivno. Tudi če bi delala v svojem privatnem podjetju, bi bila lahko nabava goriva pri določenem prodajalcu lahko razumljena kot korupcija. Kaj šele sodelovanje pri projektih, kjer je zadaj država. Pa niti ni važno, če bi oče poklical v tisto podjetje, ali nekdo v njegovem imenu, že priimek sam je dovolj za strah in s tem za korupcijo.

Popoln udarec pod pasom je, da nekdo, ki je končal šolanje v tujini (in je pridobljeno znanje prinesel domov), ki je napisal vrsto prošenj za službo, uspešno opravil razgovor za delo in to delo zdaj že nekaj časa (predvidoma uspešno) opravlja, služi kot sredstvo političnega obračuna. Pa kaj ni tako, da delovno mesto razpiše delodajalec, ki sam postavi pogoje in sam odgovarja za izbiro? V vsej tej klobasi, ki pravkar kroži, nisem nikjer zasledil, da je bil na delodajalca izvršen kakršenkoli pritisk. Sami so se odločili. Morda tudi zaradi koristoljubja, morda tudi iz strahu. Zavestno so se odločili za nekoga, ki, kot beremo zdaj, ni ustrezal vsem razpisnim pogojem. Ampak ali lahko to naprtimo tej osebi in če gremo še korak naprej, ali lahko to naprtimo predsedniku vlade?

Protikorupcijska komisija je postala udarna pest rušenja Janeza Janše. Bizarnih vzrokov in paragrafov na katere se sklicuje v tem primeru, ji ne zmanjka, pa čeprav so bili znani že pred časom in so nekateri opozicijski poslanci na to temo že spraševali premiera. Te so njegovi odgovori zadovoljili, KPK pa ne in tako smo zdaj dobili še uradno formulacijo več vrst kršitev in koruptivnih dejanj.

Vse bolj postaja jasno, da nekomu res hudo ni do tega, da bi dolžniki, ki jih bo razkrila »slaba banka« postali javni.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v politika | 2 komentarjev

2 odgovorov

 1. Nekdo pravi:

  Če bi bil direktor državnega podjetja, bi tudi zaposlil otroke šefa, brez da mi kaj rečejo.Saj sam vem, kaj mi je storiti.
  Zelo pritlehno se mi zdi obračunavanje z nasprotniki preko otrok. Janša se mi že zasmili, ko takoj “bubne” o Kučanovi hčerki. Ne more in ne more se vzdržati pikrih komentarjev,ki mu samo škodijo.

 2. Rado Rado pravi:

  “Pa kaj ni tako, da delovno mesto razpiše delodajalec, ki sam postavi pogoje in sam odgovarja za izbiro?

  Spoštovani Jože.
  Prav imaš v delu, da delodajalec sam postavlja pogoje zaposlovanja. Vendar jih mora potem spoštovati. Čudim se, kako si lahko spregledal dejstvo, da je v danem primeru delodajalec kršil lastne razpisne pogoje?

  “Protikorupcijska komisija je postala udarna pest rušenja Janeza Janše. Bizarnih vzrokov in paragrafov na katere se sklicuje v tem primeru, ji ne zmanjka, pa čeprav so bili znani že pred časom in so nekateri opozicijski poslanci na to temo že spraševali premiera.”

  Jože,
  KPK je sledila že predhodni ugotovitvi inšpekcijsih služb. Torej sta kršitev ugotovili dve državni instituciji.
  Vprašanje tebi Jože: “Le koliko neodvisnih institucij bo moralo priti do enake ugotovitve, da bo tudi tebi jasno, da gre vendarle za klientelizem?”
  Ali pa je tvoja ljubezen do Janše brezmejna in število ugotovitev sploh ne šteje!

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !