Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Sivina

9.03.2013 ob 18:38, avtor jozeb

Siv deževen dan. Spet grozijo poplave.

V prestolnici kakih 5000 ultra levičarjev (vstajnikom pojemajo moči) z rdečimi zastavami, ki pozivajo na »sodišča ljudske oblasti« in »nočejo parlamenta, ulice pa ne dajo«…

Pogajanja o novi vladi ne gredo najbolje, saj so Virantovi zahtevali Jankovićev odstop iz mesta ljubljanskega župana in jasno zavezo nove mandatarke, da bo tudi ona odstopila, če se bo pokazalo, da je njena magistrska naloga plagiat. To bo težka.

Tina Maze je bila spet odlična v veleslalomu.

Umrl je legendarni Matjaž Tanko.

To je današnja situacija. Razen Tine nekoliko resignirana.

Tudi jaz sem nekoliko v molu. Že kak teden. V četrtek sem imel operacijo. Zdaj sem doma in čaka me nekaj tednov mirovanja. Nisem kak hipohonder, a mi vendar take »zdravstvene dogodivščine« udarijo na psiho. Glava se izprazni, ni prave volje, ni pravega zagona, le misli na to, kaj vse gre lahko narobe. Potem se prestavljam iz kota v kot in sem sam sebi v napoto, kaj šele drugim.

Zdaj se že sestavljam skupaj. Postavljam se na noge. Očitno uvidevnost domačih in topel čaj delata svoje. Za jutri sem naredil prvi načrt in to že nekaj pomeni.

Le še pomlad naj pride in smo na konju!

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v osebno | 3 komentarjev

3 odgovorov

 1. Stric Marč pravi:

  5000 protestnikov ni tako malo, če tokrat vemo, da vzadaj ni stricov iz ozadja ali pa politične stranke, ki bi plačala avtobuse.

 2. Rado Rado pravi:

  “V prestolnici kakih 5000 ultra levičarjev (vstajnikom pojemajo moči) z rdečimi zastavami”

  Etiketo si vstajnikom torej prilepil Jože, tako da se s vsebino ni treba kaj posebej ukvarjati. Niti s koruptivnimi politiki, niti z goljufivimi poslanci, niti z uzurpiranimi bančniki, niti s kakršnimi koli težavami, ki obremenjujejo slovenstvo.

  Vsej tej množici si dal en slabšalni skupni imenovalec, da bo božje ljudstvo lažje prepoznalo, katero stran je bog zapustil.
  Me zanima Jože, ali si pri vsem svojem propagandizmu sposoben človeku pogledati v obraz, ali pa morda tako po Peterlejevsko gledaš mimo, ali v tla?

 3. jozeb jozeb pravi:

  Ti samo povej Rado, če sem se kaj zmotil. Rdeče zastave so bile, ljudsko “sodišče” prav tako, poziv k neplačevanju davkov tudi… In ti meni očitaš propagandizem…?

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !