Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Razstava

18.03.2013 ob 23:58, avtor jozeb

Po daljšem času pripravljam novo razstavo, ki jo bomo odprli v sredo 3. aprila v atriju Zavoda sv. Stanislava, pred Kregarjevo galerijo. V tem času nastajajo še zadnji detajli slik, ki imajo letnici nastanka 2012 in 2013. Se pravi, da gre za čisto nova del, ki bodo za masikoga tudi presenečenje. Mag. Bernarda Podlipnik je ob bodoči razstavi med drugim zapisala:

“Na lesenih tablah se izrisujejo podobe posameznikov, moških, žensk, starcev, številnih obrazov, ki se nam po eni strani razkrivajo, a hkrati ostajajo skrivnostno umaknjeni v svoj svet. Bartolj sam pravi, da bi te obraze najlažje poimenoval “predniki” in da v slikah odpira z njimi pogovor, z njimi komunicira.  Sluti in odkriva za njihovimi potezami in v njihovih očeh svoja iskanja, hrepenenja, padce, nedokončane poti, dragocena spoznanja in srečevanja?  Poleg oseb se na slikah v zabrisanih potezah pogosto pojavljajo motivi starih zemljevidov, kompasov, ur, antične keramike, odtisov listja, različnih vzorcev …”

Prilagam eno od del in hkrati že zdaj vabim v sredo, po Veliki noči, ob 19. uri, v Zavod sv. Stanislava.

Na lesenih tablah se izrisujejo podobe posameznikov, moških, žensk, starcev, številnih obrazov, ki se nam po eni strani razkrivajo, a hkrati ostajajo skrivnostno umaknjeni v svoj svet. Bartolj sam pravi, da bi te obraze najlažje poimenoval “predniki” in da v slikah odpira z njimi pogovor, z njimi komunicira. Sluti in odkriva za njihovimi potezami in v njihovih očeh svoja iskanja, hrepenenja, padce, nedokončane poti, dragocena spoznanja in srečevanja? Poleg oseb se na slikah v zabrisanih potezah pogosto pojavljajo motivi starih zemljevidov, kompasov, ur, antične keramike, odtisov listja, različnih vzorcev …
 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v kultura | 2 komentarjev

2 odgovorov

 1. Rado pravi:

  Zelo dobro Jože!
  Zdi se, da tvoj “jezik” čopiča močno prekaša jezik “peresa”.

  Zavod sv. Stanislava,
  kje to? Lj, MB, Kostanjevica na Krki . . . ?

 2. jozeb jozeb pravi:

  Ljubljana Šentvid…

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !