Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Nepozabna Milena Morača

20.03.2013 ob 23:52, avtor jozeb

Z vlogo Abigaille v Verdijevi operi Nabucco se je od aktivnega petja, v sredo 20. marca, poslovila sopranistka, prvakinja ljubljanske opere Milena Morača. S čustvi nabit večer v popolnoma polni Ljubljanski operi ni nikogar pustil ravnodušnega. Tako se poslavljajo zvezde ali kometi, kot je uvodoma povedal umetniški vodja Opere Milivoj Šurbek.

Milena Morača je ostala zvesta SNG Operi in baletu vso kariero. Začela je v osemdesetih letih in kmalu napredovala, ter v teh letih prepela praktično ves operni repertoar primeren svojemu glasu. Leta 1996 je za vlogi Skladatelja v Straussovi operi Ariadna na Naksosu in Janufe v Janačkovi istoimenski operi prejela tudi nagrado Prešernovega sklada.

Zdaj je prišel čas slovesa, ko je stopila v zasluženi pokoj. Pravi, da si zdaj najprej želi nekaj tednov na morje, da se odpočije in nabere novih moči. Z možem Jurijem Součkom jih bosta zbirala po Veliki noči.

Po končani predstavi se je od primadone poslovil tudi operni ansambel. Zaželeli so ji veliko dobrega in jo tudi kot gostjo povabili medse. Prav tako pa smo jo navdušeno s stoječim ploskanjem pozdravili poslušalci, ki so ji ostali zvesti vso kariero. Draga Milena, hvala za obilo kulturnih užitkov, ki si jih v aktivnih letih prepevanja v Ljubljanski operi radovoljno razsipala med nas.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v kultura | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !