Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Pomlad, končno…

14.04.2013 ob 22:25, avtor jozeb

Tako lepa dneva sta za nami, da je kar težko opisati. Ne vem ali tako mislim zato, ker doslej pravih pomladnih dni sploh še ni bilo, ali pač zato, ker sta bila dneva res izjemna. Kakorkoli že…

Vreme in narava sta nas izvabila ven kot še mnoge. Z vsakim atomom svojega bitja sem zajemal zrak in vpijal svetlobo in toploto. In ne samo ljudje, tudi živali in rastline so se predajali sončnima dnevoma. Kot bi do zdaj le čakali, sedaj pa je treba nadoknaditi vse zamujeno.

V bajerju se je pretegoval labod, malce je dremal, malce paradiral. Nekaj metrov naprej so se stegovale proti soncu želve. Ne vem sicer od kod jih je prineslo, a so vendar osvojile otoček in tam z glavami, dvignjenimi visoko kvišku, plesale nemi ples. Tudi žabe so se prebudile. Ob robu vode se jim ni nikamor mudilo. Ena se je kar zataknila ob steblo trstike in potem tam ždela, kot da je svet njen.

Tudi v gozdu je bilo prijetno in toplo. Celo toliko, da je dodobra posušilo poti in se tako nismo pretirano ugrezali v blato. Ciklamam podobni pasji zob je zamenjal podleske in vijolično obarval sicer pusto rjavino, ki pa je bila zaradi sonca in modrega neba čisto sprejemljiva.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v splošno | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !