Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Državljanska pista

17.04.2013 ob 22:02, avtor jozeb

Gregorju Virantu, ki je dodobra premešal karte na našem političnem parketu pred slabima dvema letoma, ko se je odločil ustanoviti novo politično stranko, grozi, da bo v stranki ostal kar sam. Če malo parafraziram velikega partizanskega krvoloka, »so najboljši padli« že davno, zdaj pa je ostala le karieristična klientela. Neslavni rekordi odstopov njegovih ministrov in direktorjev direktoratov se nadaljujejo. Od velikih besed o nekih novih standardih v politiki, ostaja le grenak priokus, kako izigravajo državo, njene zakone in institucije, razpise, tisti, ki so jih polna usta moraliziranja.

Očitno ni več kadra v Državljanski listi, na katerega bi se minister Gregor lahko zanesel. Ubogo in uborno. Kot na pisti formule ena, kjer voznike Državljanske ekipe, vztrajno nese iz ovinkov…

Pred kakim mesecem smo razmišljali, da je bil Virant najspretnejši pri pogajanjih o novi koaliciji, da je uspel svoji stranki zagotoviti nekatera ključna mesta v levi vladi, zdaj lahko razmišljamo le še o debaklu personala, ki si ga je postavil v vlado. Paradni konji so mu ušli iz vajeti in v hlevu se kaže depresivna agonija.

In kaj trenutno lahko počne vlada, če se še vedno ni kosolidirala? Če se še vedno ne ve, kdo pije in kdo bo plačal zapitek? Serija amaterjev, nekje so zapisali tretjerazrednih karieristov, je zasedla najpomembnejše položaje v državi, zdaj pa ne ve, kaj bi. Nervozno ponavljanje enih in istih citatov, brez ustreznih hitrih dejanj, ne vodi nikamor (razen v Grčijo in na Ciper).

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v politika | 9 komentarjev

9 odgovorov

 1. NoMercy pravi:

  saj so “protestniki” hoteli nove obraze … evo, dobivamo ksihte :P

 2. xaxan pravi:

  ja, ksihte, razjedene od moralno kontaminirane kolere in kuhe
  :-(

 3. štulič pravi:

  Ma, dragocen si, ko dregneš v pravo_usmjernost liberalizma, takrat ti uspe narediti lažen preplah_ah!

  Jezus iz Nazareta je tud’ na koncu, ostal sam! Tak akt ni sramotilen!

 4. bzzzbz pravi:

  Res zanimivo, kako si nekateri želijo “Grški in ciprski scenarij”. Ga je napovedoval Janša, ga je napovedoval Šušteršič, ga napoveduje Bartolj, in imam občutek, da vsi skupaj v tem nekako perverzno uživajo. In če se bo kaj takega celo res zgodilo, potem bo šele veselica: “Saj sem vam ves čas govoril!”. Če pa se slučajno kaj takega ne bo zgodilo, bodo pa s čim drugim udrihali po “levici” – od njih pohvale recimo za izognitev “Grškemu scanariju” ne bo nihče nikdar slišal (da se tokrat jaz “igram preroka”).

 5. Maj pravi:

  Nisem podpornik te vlade ampak po občutku se mi zdi, da so v tej vladi mnogo bolj pošteni ljudje kot so bili pa v janševi.

 6. Stric Marč pravi:

  Na Priviranta je še vedno odprt lov. Kar pogumno po njem.
  Katera hitra dejanja misliš? Odprodajo premoženja tuhcem? Zanimajo se tako samo za Petrol, Zavarovalnico, Krko, Helios, morda DARS, Pošto,Telekom, to, kar dobro posluje tudi v državni lasti. Za železnice, banke, skratka s podjetji,s katerimi ne zna dobro gospodariti država, pa ni kupcev.

 7. jozeb jozeb pravi:

  Če je denar treba dobiti, je treba nekje prihraniti ali nekaj prodati…
  Prodaš pač tisto, kar nekaj prinese.

 8. mumbly pravi:

  Jože, kaj ko bi se ti vseeno raje ubadal s kulturo na Ognjišču, ker si v politikantsvu še precej neroden.
  Imaš pa le nekaj prav. Virantova politika res temelji na resnici, pravici, poštenosti, ampak, če ga on ne ukaka, ga pa nekdo od njegovih. So ga pač na desnici naučili, kako mora delati na levici.

 9. Tomaž Majer Tomaž Majer pravi:

  žal si 2 leti prepozen. mene res zabavajo osebki, ki so tega viranta najprej imenovali za izdajalca, ker je ustanovil svojo stranko, potem kovali v zvezde, ker je pač pomagal na čelo vlade JJ in končno spet za podleža, ker je JJ pomagal spraviti z oblasti. tu se kaže vso uboštvo slovencev, ki razmišljajo izrazito ideološko in v skladu z nekimi ozkimi interesi.

  viranta sem sam, kot nekega resnega politika, odpisal že ob tisti aferi zaradi prejemanja poslanskega nadomestila, ko je nekaj mutil z vračanjem neupravičeno pridobljenega. in vsa njegova naslednja dejanja so bila nekako v tem slogu in dejstvo, da je s tem, ko je z oblasti zrušil psihopata, naredil dobro delo za slovenijo, mu sicer štejem v dobro, ampak mnenja o njem zaradi tega pač ne mislim spremeniti. virant ni načelen in je izrazito preračunljiv politik in je vedno bil. in kot takega ga nisem podpiral od vsega začetka in ga tudi v bodoče ne bom.

  žal pa sem pri tem bolj osamljen in v sloveniji prednjačijo ljudje, ki se raje obračajo po vetru kot po lastnem razmisleku. mislim, da je avtor tega zapisal lep primer tega.

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !