Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Milan Gregorič

20.04.2013 ob 23:24, avtor jozeb

“Nikdar se ne bo zgodilo, da bi moč resnice ugasnila. Vsak nasprotnik, sovražnik ali tekmec mora prej ali slej priznati, da obstajajo nekateri zakoni, ki so večni in ti urejajo življenje narodov. do zdaj se še nikomur ni posrečilo, da bi se jim ognil…” (Carlo Bo, italijanski razumnik)

Omenjena misel je iz zadnje strani knjige Vstani Slovenija istrskega publicista in javnega delavca Milana Gregoriča, ki je v zadnjih desetletjih s svojo dejavnostjo vidno zaznamoval civilnodružbeno dogajanje na Koprskem in širše na Primorskem. Še posebno obsežen je njegov publicistični opus.

Gregoriča sem obiskal pretekle dni na domu pod Tinijanom. Med drugim se je v pogovoru dotaknil nespretnosti in nenehnega spreminjanje postavk zdajšnje vlade pod vodstvom Alenke Bratušek, ki je ob soočenju s stanjem v državi skorajda v celoti prevzela program prejšnje Janševe vlade…

Prav tako je razmišljal o vstajniškem gibanju, ki je zgubilo dah z zamenjavo vlade, čeprav se je deklariralo proti vsem elitam… In kaj pravi na ustanovitev „nove“ leve stranke pod vodstvom Jožeta Pirjevca, ki naj bi „kanalizirala“ vstajniške ideje in jih odpremila v parlament?

Vse to in še več lahko slišite v oddaji Pogovor o…, ki bo na sporedu v sredo, 1. maja, ob 17.05.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v politika | 4 komentarjev

4 odgovorov

 1. David pravi:

  Kdorkoli izjavi kaj takega, nima ravno veliko pojmov razčiščenih, vsaj glede resnice ne. Resnica je, da smo belci pobili veliko narodov in ras.In težko je reči, da tu velja kakršnakoli druga zakonitost, kot ta, da močnejši in pametnejši ZMAGA! Danes živeči ljudje smo potomci tistih, ki so bili močnejši. Šibkejši so umrli.

  Resnica je pa itak zelo zmuzljiv pojem. Vsak fura svojo resnico, pa naj si bo to katolik, komunist, tajkun ali klošer. Vsak je v svoj prav prepričan. Bolj kot je prepričan, večji fanatik je, večja je njegova resnica (tudi za ostale, ki ga morajo prenašat).

 2. Rado Rado pravi:

  “Nikdar se ne bo zgodilo, da bi moč resnice ugasnila.”

  Sorry Jože, ampak ob tvojem omenjanju resnice me je napadel hud alergijski kašelj. Če kaj, potem iz tvojega bloga izvira fanatično prizadevanje za “pokritje” katoliškega interesa.
  Resnice pri tem ni videti v ospredju.
  LP

 3. jozeb jozeb pravi:

  Ne se zaletavat vame… Misel je napisal italijanski literarni kritik. http://it.wikipedia.org/wiki/Carlo_Bo
  Seveda pa se dobronamerni v tem lahko prepoznajo.

 4. Rado Rado pravi:

  Si videl Rado?
  Resnico si po krivici pripisoval Jozebu. Resnica je od onega Italijana!

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !