Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Muke po Alenki

21.06.2013 ob 00:48, avtor jozeb

Tudi Alenke Bratušek ne šparajo. Začelo se je z vprašanjem plagiatorstva njene magistrske naloge, pa vprašanji, kdo pravzaprav res vodi njeno vlado, nadaljevalo z opazkami o neprimernosti garderobe z živalskimi vzorci na protokolarnih obiskih, zdaj se odpira novo bojišče. Prodaja Mercatorja.

V info oddaji smo zavrteli njeno izjavo, da se niti “z eno besedico in eno piko” ni vtikala, v prodajo Mercatorja. Še več. Jasno je zagotovila, da je Janša prodal največjega domačega »soseda«.Pa očitno ni bilo čisto tako. Ker če bi bilo, potem sestanka z največjimi lastniki v začetku maja, ne bi smelo biti. Kakšne kupčije so v zraku, se ljudje že sprašujejo, da se je bilo treba javnosti takole zlagati?

Prav tako se sprašujemo o »nacionalnem interesu«. Nekateri tega pojma ne razumejo, drugi ga imajo za izmišljenega, tretji sanjajo o družinski srebrnini.

Nacionalni interes bi gotovo bil nekaj, kar je vsaj blizu družinskim prihrankom, se pravi neki vrednosti. Če pa je nacionalni interes krpanje brezna največje državne banke s toliko denarja, da bi lahko na vse varčevanje za kako leto pozabili, potem se zelo strinjam, da gre za navadno puhlico. To so si izmislili tisti, ki že dolgo krmarijo v kalnem in nikakor ne pustijo da bi se voda zbistrila in pokazala ruševine njihovih napačnih odločitev.

Še na nekaj bi opozoril. Prodaja Mercatorja bo prinesla nekaj čez dvesto milijonov evrov (in to sploh ne državi), rebalans poračuna, ki so ga danes sprejeli, pa ga bo še enkrat toliko odnesel. Namesto milijarde evrov se je luknja povečala na skorajda milijardo in pol.

Če se spet vrnem k premierki. Scenarij, ki bi ga lahko pričakovali v prihodnjih dneh gre nekako takole. V javnosti se bo pokazalo, da Bratuškova ne obvladuje situacije. Namesto nje na prizorišče skoči njen zamrznjeni predsednik. Trasiranje tega scenarija se je v medijih že začelo.

Po letu in pol od volitev, ki jih je Janković dobil, a ni znal sestaviti koalicije, je zdaj le korak od premierskega stolčka. Le tega ne vemo, ali bodo ljudje na enak način, kot so nastopili proti Kanglerju in Janši, nastopili tudi proti njemu. Zaenkrat slabo kaže.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v politika | 7 komentarjev

7 odgovorov

 1. Rado Rado pravi:

  “Namesto nje na prizorišče skoči njen zamrznjeni predsednik. Trasiranje tega scenarija se je v medijih že začelo.”

  Le čemu služi kurjenje okoli Jankovića? Ne Janković in ne Janša nikoli ne bosta premierja! Zato ni niti približno nobenih šans. In ti to dobro veš.
  Bodi državotvoren in raje pomagaj iskati novega mandatarja med mlajšo, neobremenjeno, nekontaminirano generacijo.

 2. Rado Rado pravi:

  . . . jaz bi pristal celo na Tonina, pa čeprav mi njegov katoliški pedigre ni prav nič všeč.

 3. Turdus pravi:

  Tonin je Kučanu prodan.
  Zato navijaš zanj.

 4. srecko pravi:

  To se enostavno ne more zgoditi,Jankovič ima podporo še samo v Ljubljani in nikjer več,amen.Sem pa zato,da se nesposobna,lažniva in koruptivna Bratuškova čim prej umakne.

 5. NoMercy pravi:

  kolk pametnih, prepričanih, da imajo prav v svojih “ugibanjih” :P
  pejmo na per, ko bodo volitve, pa na volitve :)

 6. Perkma deljc pravi:

  Se pa rašji drek pišem kot pa da imam srbjančka za predsednika vlade.

 7. stricmarc pravi:

  Sedaj, ko bo udarila po žepu Slovence in z davkom za nepremičnine ( kar pozna tudi zahodni svet) ter s katasterskim davkom pokrpala proračun, je vik in krik.
  Jankovič je bez dvoma v dilemi: Zrušiti Bratovškovo in se poskusiti zavihteti v sedlo ali počakati, da njegova karizma ugasne. v vsakem primeru pa bo moral izvajati politiko, ki jo bo narekoval Bruselj. Smo že prezadolženi, da bi se šli svojo politiko. Po tej poti bodo šli vsi,pa naj je janša, Bratovškova, Zoki… Obstaja tudi druga pot, pot kljubovanja Bruslju. Ta pa vodi v osamitev, stagnacijo, izolacijo, v stilu Severne Koreje.

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !