Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Še globje gre…

14.08.2013 ob 23:02, avtor jozeb

Mariborski Večer je pred dvema dnevoma objavil, da je v laiški stan prestopil lazarist dr. Drago Karel Ocvirk. Novico je na svojem blogu komentiral eden od levih filozofov in publicistov dr. Boris Vezjak in to je vse, kar sem lahko zasledil.

Iz Cerkve še ni nobene izjave na to temo, pa čeprav Drago Ocvirk ni ravno kdorsigabodi, ampak je med drugim redni profesor za verstva, osnovno bogoslovje in misiologijo na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani in predstojnik Inštituta za religiologijo, katoliško teologijo, ekumenizem in dialog, misijonar na Salamonovih otokih, pisatelj, avtor oddaj Spoznanje več predsodek manj na radiu Ognjišče…

Uradne informacije na to temo nismo dobili, ampak zgolj nekaj neuradnih namigov, ki kažejo da v ozadju niso mariborski finančni vzroki, ampak osebne »težave« oz nagnjenja.

Enkrat za vselej bi se bilo dobro vprašati, kaj bi bilo v takem primeru prav storiti? Gotovo ne molčati in se delati, da se ni nič zgodilo? V to, kar ne morem verjeti, saj je bil dr. Ocvirk preveč medijsko izpostavljen in imajo ljudje pravico izvedeti, kaj se je je pravzaprav zgodilo. Še več, vsako skrivanje se bo slej kot prej obrnilo proti skrivačem, saj nam že Sveto pismo pravi, da se bodo največje skrivnosti oznanjale na trgih…

Žal mi je, da o tem pišem ravno pred največjim Marijinim praznikom Velikim Šmarnom, ampak ravno v luči njene podobe, se še jasneje pokažejo naše napake in pomanjkljivosti. Pokaže se nam, kako nam v Cerkvi manjka dobrih zgledov, kako nam manjka tistih, na katere bi se hoteli nasloniti, kako nam manjka svetnikov. Ne tistih, ki medijsko izpostavljeni veliko in glasno govorijo, ampak onih, ki po tem, kar oznanjajo tudi živijo.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v politika | 1 komentar

En odgovor

  1. Rado pravi:

    Draga Ocvirka sem še posebej “spremljal”, ker sem nekaj časa družil z njegovo žlahto.
    Je izjemen izobraženec. Privržen Cerkvi. Zanjo je bil pripravljen lagati, varati in potvarjati resnico.
    In je to tudi počel. Presenečen sem, da se je Cerkev sprla s svojim tako uspešnim in privrženim “vojakom”.

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !