Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Umetniki v Bruslju – drugič

1.10.2013 ob 22:24, avtor jozeb

Uspešno odprtje razstave Umetniki za Karitas v Bruslju je za nami. V prostorih Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri Evropski Uniji smo sinoči ob kulturnem programu in domačih dobrotah s Sinjega vrha, predstavljali umetnine, ki so nastale za Materinski dom na Cesti. Izkupiček od prodanih del bo namreč šel v ta namen. Kakih sto ljudi se je nabralo na odprtju v Bruslju, kjer slovenskih likovnih razstav ni ravno veliko. Na odprtju sta v kulturnem programu nastopili sopranistka Pia Brodnik in citrarka Damjana Praprotnik. O projektu likovne kolonije je spregovorila namestnica ravnatelja škofijske Karitas Koper Jožica Ličen, o pomenu razstave v slovenskem in širšem prostoru pa umetnostna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn. Razstavo je v prisotnosti stalnega predstavnika republike Slovenije pri Evropskem Uniji v Bruslju dr. Rada Genoria odprl evropski poslanec Lojze Peterle.

Prijetno in domače vzdušje se je nadaljevalo tudi po uradnem odprtju. Peterle, na pobudo katerega je sploh prišlo do razstave v Bruslju, je na koncu odigral tudi pesem na miniaturne orglice, ki jih je imel s seboj. Razstava bo zdaj v prostorih stalnega predstavništva na ogled v mesecu oktobru, v domovini pa jo bomo lahko videli 22. novembra na dvorcu Zemono pri Vipavi.

Evorpski poslanec Lojze Peterle, veleposlanik dr. Rado Genorio, ravnatelj škofijske Karitas Koper Matej Kobal, sopranistka Pia Brodnik, citrarka Damjana Praprotnik in avtor. (foto Klemen Žumer)

Jožica Ličen predstavlja projekt Umetniki za Karitas.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v kultura, splošno | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !