Jože Bartolj (1969) je urednik za kulturo na Radiu Ognjišče.

Teme

Išči

Urgenca

26.11.2013 ob 19:54, avtor jozeb

Nekateri starši jamrajo nad enim otrokom. Drugi, ki imajo dva, se pritožujejo, da je eden priden, drugi pa upornik, se pravi eden obvladljiv, drugi manj…

Pri nas imamo štiri (večinoma obvladljive) fante, ki pa ves čas tekmujejo. Kdo bo prvi v avtu, kdo bo prvi dobil juho, kdo zabije več golov, kdo dalj (in dlje) lula… Skratka kar naprej se preverjajo in deset letna razlika v letih jih pravzaprav nič ne moti.

Stalno tekmovanje pa seveda s seboj potegne tudi marsikatero nesrečo. Včasih se konča z jezico, včasih z jokom, včasih s krvavim nosom. Zadnje mesece je trend urgenca.

Eden si je zlomil stopalo v narti in tik pred prvonovemberskimi počitnicami pridelal mavec. Ravno dobro smo ga sneli, ko si je najmlajši prebil arkado in prislužil štiri šive… Natanko teden dni nazaj smo bili na urgenci na šivanju. Danes so mu pobrali šive. Ravno sem se vrnil domov, ko na vratih zagledam največjega z berglami…? Kaj za..?

Nogomet. Gleženj. Pravkar čakamo na slikanje… Bo tudi tokrat mavec?

Na urgenci nas torej že kar poznajo. »A vi ste? Kaj je pa tokrat?« Skoraj smo že na ti z medicinskimi sestrami in avto že sam pozna pot do tja.

Morda so fantje tudi pot na urgenco vzeli kot tekmovanje, kdo bi vedel? Le nama z ženo malce preseda posedanje v vedno polni čakalnici, kjer vztrajno vrtijo eno uro dolg DVD z risankami, ki se potem avtomatsko ponovijo… Ob četrtem krogu Krtka, je človek že kar utrujen.

Tudi jaz zdajle jamram nad mojimi fanti. Pa bi mi pravzaprav ne bilo treba. So pač zdravi in polni energije. Pred računalnikom ali televizorjem pa se noge pač (večinoma) ne lomijo…

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v osebno | 3 komentarjev

3 odgovorov

 1. Rado Rado pravi:

  Izven svoje službe in politike izgledaš čisto notmalen!
  :-)
  Lepa zgodba.

 2. jozeb jozeb pravi:

  Če prav berem Rado… smo kristjani prisrčni, če nabiramo regrat in sedimo pri zdravniku, če pa komentiramo politiko, ali se, Bog ne daj, izpostavimo v javnosti, pa nismo čisto normalni…
  Rado preberi kdaj, kaj napišeš, ker bi lahko koga, ki ima manj trdo kožo kot jaz, celo užalil…

 3. Rado Rado pravi:

  “Če prav berem Rado… smo kristjani prisrčni”

  Le kdo govori o kristjanih? Govorim o politiku in kulturnem uredniku Jožetu Bartolju.

  Razen tega, ne šlepaj se prosim na “kristjane”, pač pa specificiraj natančneje, katolik!

  Dragi Jože,
  vera je tvoje bogastvo. Uživaj v njej.
  Tisti hip, ko pa s svojim oznanjevanjem evangelija vstopiš v moj dom se pa počutim (vsaj) nelagodno.
  Tu je jedro “našega prepira”

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !